Порошенко вручив орден Свободи першому керівнику Сеймасу Литви

Порошенко вручив орден Свободи першому керівнику Сеймасу Литви
Президент вручив високі державні нагороди Вітаутасу Ландсбергісу та Андрюсу Кубілюсу за визначний особистий внесок у розвиток українсько-литовських відносин

Сисокі нагороди України литовці отримали в Українській греко-католицькій церкві Пресвятої Трійці у Вільнюсі

В ході робочого візиту до Литовської республіки Президент Петро Порошенко вручив високі державні нагороди Вітаутасу Ландсбергісу та Андрюсу Кубілюсу за визначний особистий внесок у розвиток українсько-литовських міждержавних відносин.

Про це повідомляє прес-служба президента України.

Під час зустрічі з українською громадою Литви Президент вручив орден Свободи першому керівнику відновленої Верховної Ради (Сеймасу) Литовської Республіки у 1990–1992 роках, Спікеру Сеймасу Литовської Республіки у 1996–2000 роках Вітаутасу Ландсбергісу.

Також Глава держави вручив орден князя Ярослава Мудрого II ступеня Прем'єр-міністру Литовської Республіки у 1999-2000 та 2008-2012 роках Андрюсу Кубілюсу.

Глава держави зазначив, що сьогодні має честь нагородити «великих синів литовського народу, які так багато зробили і для становлення, відродження і розвитку Української держави».

Він назвав символічним, що високі нагороди України литовці отримують саме в українському храмі – Українській греко-католицькій церкві Пресвятої Трійці у Вільнюсі.

Як відомо, сьогодні Петро Порошенко з робочим візитом перебуває у Литві. Зранку Порошенко і Грібаускайте провели зустріч віч-на-віч.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Литва хоче передати Україні зброю на майже 2 млн євро.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: