Порошенко з дружиною вшанували пам’ять загиблих українських воїнів (фото)

Порошенко з дружиною вшанували пам’ять загиблих українських воїнів (фото)
Фото: прес-служба президента України

Президентське подружжя взяло участь у молитовному заході за упокій загиблих українських воїнів

Президент Петро Порошенко разом з дружиною у День Збройних Сил України взяли участь в урочистому ритуалі на вшанування пам’яті загиблих українських воїнів в Залі пам’яті на території Міністерства оборони.

Про це повідомляє прес-служба глави української держави.

«Президент з дружиною поклали букети квітів біля Пам’ятного дзвону та вшанували пам’ять загиблих воїнів. До Пам’ятного дзвону та Стелли, у якій вмонтовано осколки снарядів, також було встановлено кошик квітів від президента», - говориться у повідомленні.

Зазначається, що в цей день, 6 грудня, загинули солдат Юрій Марценюк та старший прапорщик Анатолій Дегтяр. Військовослужбовець загону Почесної варти зробив два удари в Поминальний дзвін.

В Залі пам’яті у Книзі пам’яті також було перегорнуто сторінку на дату 6 грудня, де вказані імена загиблих у цей день військовослужбовців ЗСУ.

Повідомляється, що в Залі пам’яті Порошенко з дружиною також поклали букети квітів перед Книгою пам’яті. Разом з ними квіти поклала дружина  одного із загиблих в цей день героїв - Ніна Марценюк.

Президентське подружжя взяло участь у молитовному заході за упокій загиблих українських воїнів. Службу відправив військовий капелан отець Тарас Мельник.

Зала пам’яті – це перший і єдиний великий меморіальний проект в Україні за роки збройного протистояння російській агресії. На стінах Зали пам’яті розміщено таблички з прізвищами військовослужбовців Збройних Сил України, які загинули впродовж 1992-2018 років. На сьогодні вже є 2532 таблички.

Як відомо, 6 грудня в Україні відзначають День Збройних сил.

Президент Петро Порошенко з нагоди 27-ї річниці створення Збройних сил України вручив високі державні нагороди військовослужбовцям ЗСУ, які проявили мужність та відвагу у захисті незалежності та територіальної цілісності держави.

Порошенко підкреслив, що саме завдяки воїнам сотні українських міст та десятки тисяч сіл та селищ мають можливість жити мирним життям.

«І не тільки українських - ви міцно тримаєте щит безпеки усієї європейської цивілізації», - заявив президент.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: