Порошенко зустрівся з предстоятелями православних церков України

Порошенко зустрівся з предстоятелями православних церков України

Під час зустрічі президент офіційно прийняв звернення для передачі Вселенському Патріарху Варфоломію

Президент Петро Порошенко провів зустріч з предстоятелями православних церков України та офіційно прийняв звернення для передачі Вселенському патріарху Варфоломію І про надання українській церкві Томосу про автокефалію.

Про це глава держави повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«Під час зустрічей з предстоятелями православних церков України офіційно прийняв звернення для передачі Вселенському патріарху Варфоломію про надання українській церкві томосу про автокефалію з підписами усіх архієреїв, які підтримали це рішення», - зазначив він.

За словами Порошенка, святійший патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет офіційно передав звернення до Вселенського патріарха Варфоломія про надання українській церкві томосу про автокефалію, підписане усіма архієреями УПЦ КП. Порошенко заявив, що він та ієрархи УПЦ КП і УАПЦ вирішили офіційно звернутися до Варфоломія І з проханням про надання автокефалії православній церкві

«Також зустрівся з митрополитом Київським і всієї України Макарієм, предстоятелем Української автокефальної православної церкви та офіційно прийняв звернення до Вселенського патріарха Варфоломія про надання українській церкві томосу про автокефалію з підписами усіх архієреїв УАПЦ. Під час зустрічі з предстоятелем Української православної церкви митрополитом Київським і всієї України Онуфрієм повідомив митрополиту про свій візит до Стамбула, де провів зустрічі зі Вселенським патріархом Варфоломієм та членами Синоду Вселенського Патріархату, які були присвячені перспективам надання томосу на автокефалію українській православній церкві», - додав Порошенко.

Як повідомлялося, 17 квітня на зустрічі з лідерами парламентських фракцій президент Петро Порошенко заявив, що він та ієрархи УПЦ КП та УАПЦ вирішили офіційно звернутися до вселенського патріарха Варфоломія І з проханням про надання автокефалії православній церкві в Україні і просять парламент підтримати це звернення. 

Верховна Рада у четвер, 19 квітня, розглядатиме звернення президента до вселенського патріарха Варфоломія І щодо створення в Україні єдиної помісної православної церкви.

Порошенко розраховує, що рішення щодо надання Томосу про автокефалію православній церкві в Україні буде прийняте до 1030-річчя Хрещення України-Русі.

Читайте також: Олександр Саган: Помісна церква – нині це життєва необхідність для України

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: