Порти «Южний», «Іллічівськ» та «Октябрьск» отримали нові назви

Порти «Южний», «Іллічівськ» та «Октябрьск» отримали нові назви

Порт «Южний» буде називатися морський порт «Південний», «Іллічівський морський торговельний порт» став морським портом «Чорноморськ», а спеціалізований порт «Октябрськ» перейменували на «Ольвію»

Кабінет міністрів України на засіданні 17 квітня перейменував три морські порти, передає «РБК-Україна».

Сьогоднішнім рішенням внесли зміни до деяких нормативно-правових актів, в результаті чого морський торговельний порт «Южний» буде називатися морський порт «Південний», «Іллічівський морський торговельний порт» став морським портом «Чорноморськ», а спеціалізований порт «Октябрськ» змінив назву на «Ольвію».

У пояснювальній записці зазначається, що порти перейменували, щоб уникнути використання російськомовних слів в законодавстві і змішування української мови з російською.

Нагадаємо, 7 лютого Верховна Рада підтримала перейменування Дніпропетровської області у Січеславську. «Січеслав є другою неофіційною назвою Дніпра, другою за рейтингом симпатій городян», - йдеться у тексті пояснювальної записки.

Як повідомлялось, 6 лютого Конституційний суд України визнав конституційним законопроект про перейменування Кіровоградської області у Кропивницьку.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: