Працівниці «Селидіввугілля» шосту добу голодують з вимогою виплатити зарплату

Працівниці «Селидіввугілля» шосту добу голодують з вимогою виплатити зарплату
Акція протесту працівників почалася ще 17 грудня, а вже 2 січня почалося голодування
Фото: Михайло Волинець, Facebook

Жінки вимагають виплатили заборгованість за три з половиною місяці

Три працівниці державного підприємства «Селидіввугілля», що на Донеччині, голодують з вимогою виплатити заборгованість по зарплатні за три з половиною місяці. Двоє жінок не їдять вже шосту добу, ще одна - третю.

Про це «Громадському» повідомила представниця відділу за контролем якості вугілля на шатхі «Кураховська» (що входить до складу підприємства) Наталя Бічукіна.

Вона зазначила, що акція протесту працівників почалася ще 17 грудня, а вже 2 січня почалося голодування.

Представниця шахти вказала, що через тривалу невиплату грошей «люди приходили на роботу голодні». За її словами, середня зарплата працівників від 3200 до 5 тисяч гривень. Станом на 17 грудня її не виплачували п'ять з половиною місяців, проте декілька днів тому жінкам частково виплати зарплатню за вересень - по приблизно 2 тисячі 400 гривень. Відтак працівниці вимагають виплатили заборгованість за три з половиною місяці.

Нині голодує троє жінок - відбірниці проб відділу технічного контролю шахти «Курахівська» Катерина Богдан та Наталя Мєднікова, лаборантка вуглехімічної лабораторії Майя Левандовська.

«Катерина Богдан працює в нас з вересня і не отримала жодної зарплати», - зазначила представниця шахти.

Бічукіна додала, що у двох жінок є відчуття великої слабкості на шостий день голодування - «Вони переважно лежать, ми їх поїмо водою з медом, чаєм і три в одному (кавою - ред.)».

Ще одна жінка (яка була четвертою) 7 січня припинила голодування, бо в неї почався грип.

Також працівники шахти вимагають прибрати розділення робітників на групи - промислова та непромислова. Зарплатня працівників непромислової групи залежить від реалізованого вугілля, що створює стан нестабільності, зазначила Бічукіна.

За її словами, керівництво не виходить на контакт з працівниками шахти - «Ми намагаємося сказати заплатіть, ми будемо працювати».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: