Прикордонники виявили на Донбасі схрон російської зброї

Прикордонники виявили на Донбасі схрон російської зброї
Виявлені на Донбасі російські боєприпаси

У схроні знаходилися 27 осколкових та кумулятивних пострілів до станкового протитанкового гранатомета

У Донецькій області українські прикордонники виявили схрон боєприпасів російського виробництва.

Про це повідомляє прес-центр Держприкордонслужби.

Зокрема зазначено, що оперативно-розшуковий підрозділ ДПСУ виявив схрон, у якому знаходилися 27 осколкових та кумулятивних пострілів до станкового протитанкового гранатомета СПГ-9 із додатковими пришвидшувальними зарядами та дві реактивні протитанкові гранати РПГ-26.

«Судячи з маркування - виготовлені боєприпаси в РФ. Знахідку передали представникам Державної служби з надзвичайних ситуацій із метою подальшої утилізації. Найімовірніше знайдена зброя та боєприпаси могли призначатися для диверсійних дій, тож пошуки її «власника» тривають», - йдеться в повідомленні.

У відомстві додали, що вчора прикордонники також виявили в Донецькій області постріли до СПГ-9 неподалік населеного пункту Миколаївка Волноваського району.

Раніше в окупованому Росією Севастополі в Козачій бухті було виявлено та знешкоджено 69 вибухонебезпечних предметів. 

Вибухонебезпечні предмети першими виявили дайвери, які занурювалися в районі Херсонеського маяка. Про підозрілу знахідку вони повідомили рятувальникам.

За інформацією компетентних органів, підконтрольних Кремлю, із знайдених боєприпасів 52 одиниці – це авіаційні бомби вагою від 2,5 до 10 кілограмів. Знайдені небезпечні знахідки були і німецького, і радянського виробництва. Снаряди відбуксирували до берега, де на спеціальному автомобілі у супроводі співробітників МВС Росії транспортували до місця знешкодження на спеціальному полігоні.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: