Разумков: Рада не буде визнавати СРСР агресором, бо така позиція народу України

Разумков: Рада не буде визнавати СРСР агресором, бо така позиція народу України
Дмитро Разумков пояснив, чому Рада провалила звернення до парламентів світу до 75-ї річниці завершення Другої світової

Разумков зазначив, що позиція парламентаріїв, які проголосували проти, відображає позицію населення України

Верховна рада України не буде повторно голосувати за проект звернення, в якому Радянський союз називається винуватцем початку Другої світової війни нарівні з Німеччиною.

Про це в ефірі «Радіо Свобода» заявив спікер Верховної ради Дмитро Разумков.

Раніше депутати не змогли прийняти відповідне звернення до парламентів інших країн та міжнародних організацій з нагоди 75-ї річниці завершення Другої світової війни.

Разумков зазначив, що позиція парламентаріїв, які проголосували проти, відображає позицію населення України.

«Це було рішення парламенту. Ця постанова не була підтримана. Я думаю, що так, як 8 і 9 травня сприймаються у суспільстві... І, мабуть, парламент так само відображає настрої суспільства. Народні депутати ухвалювали рішення, виходячи зі своєї особистої позиції, з позиції тих людей, яких вони представляють у парламенті. Сталося так, як сталося», – заявив він.

При цьому він виключив можливість нового голосування, щоб усе-таки ухвалити це звернення.

«На жаль, немає такого механізму, як переголосування постанови. У цьому парламенті жодного разу ні один законопроєкт або постанова два рази на голосування не ставилися. Я вважаю, що це не відповідає регламенту. І я вдячний колегам, що вони мене у цьому підтримують. Навіть якщо мені дуже не подобається, коли провалюється, як ви висловилися, той або інший законопроєкт, – і такі є приклади, коли, я вважаю, він повинен бути ухвалений, а він не набирає голосів, іноді не набирає голосів дуже небагато, бо були приклади, коли одного, двох голосів не вистачало, – але це не є приводом для того, щоб моє особисте бажання було вище, ніж регламент Верховної Ради України. Я не буду ставити на повторне голосування, знаходячи якісь аргументи, що хтось не встиг, хтось не проголосував. Усі повинні працювати. Я на своєму місці як голова Верховної Ради, народні депутати… А якщо запустити цей механізм, то ми знову будемо бачити 10, 15, 17 голосувань за той законопроєкт, який дуже-дуже треба проштовхнути», – заявив Разумков.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: