Рахункова палата перевірить виробника мінометів «Молот»

Рахункова палата перевірить виробника мінометів «Молот»

Аудит стосуватиметься ефективності використання та розпорядження майном державними підприємствами

Рахункова палата перевірить три підприємства державного концерну «Укроборонпром», зокрема київський завод «Маяк», який розробив та виготовляє міномети «Молот».

Про це повідомляє прес-служба Рахункової палати.

За словами глави відомства Валерія Пацкана, перевірки пройдуть на підприємствах «Маяк», «Радар» і «Квант».

«Аудит стосуватиметься ефективності використання та розпорядження майном державними підприємствами, що входять до складу Державного концерну «Укроборонпром», що має фінансові наслідки для державного бюджету», - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що за перевірку відповідальна член Рахункової палати Ірина Іванова.

Нагадаємо, після проведення слідчого експерименту на Рівненському полігоні прокуратура розглядає три версії вибуху міномета «Молот», внаслідок якого загинули троє військовослужбовців, а дев’ятеро дістали поранення

Зазначимо, що журналістів не допустили до слідчого експерименту з міркувань безпеки.

Як відомо, військова прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом вибуху на Рівненському полігоні, в результаті якого загинули троє бійців та дев’ятеро постраждали.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що Кабінет міністрів напрацює необхідні пропозиції, щоб в Україні більше не повторилася ситуація із загибеллю військових від вибуху вітчизняної техніки.

У Міноборони озвучили основну версію вибуху на Рівненському полігоні - це порушення техніки безпеки. Президент Петро Порошенко доручив на навчаннях до завершення розслідування міномети «Молот» не застосовувати.

Читайте також: Смертельний «Молот» Пашинського. Усі подробиці трагедії на Рівненському полігоні

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: