Реабілітаційний центр у Сумах тримав у неволі наркоманів за 10 тис. грн на місяць

Реабілітаційний центр у Сумах тримав у неволі наркоманів за 10 тис. грн на місяць

Правоохоронці з’ясовують обставини потрапляння потерпілих до «центрів» та умови їх «реабілітації», а також застосування до них фізичного або психологічного насилля

У Сумах викрили «реабілітаційні центри» для нарко- та алкозалежних, які утримували людей проти їхньої волі.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав заступник генерального прокурора Євген Єнін.

Він зазначив, що у березні правоохоронці почали практику припинення протиправної діяльності функціонування так званих реабілітаційних центрів для осіб з наркотичною та алкогольною залежністю. У зв'язку з цим у регіонах почалися перевірки. 

Зокрема, 8 вересня у Сумах провели 13 санкціонованих обшуків за місцем проживання організатора, персоналу та в двох «реабілітаційних центрах», які функціонували в приватних будинках міста. Так званий курс реабілітації у них пройшли понад 30 людей. 

«Під час обшуків виявлено та вилучено препарати, заборонені у вільному обігу, грошові кошти, документи, тощо. Установлено, що групою осіб створено такі заклади, у яких окремі особи трималися проти їх волі за щомісячну плату від 5 до 10 тисяч гривень», - наголосив Єнін.

Правоохоронці з’ясовують обставини потрапляння потерпілих до «центрів» та умови їх «реабілітації», а також застосування до них фізичного або психологічного насилля.

Було внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено за ч. 2 ст. 127 (катування) та ч. 2 ст. 146 КК України (незаконне позбавлення волі).

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: