Резніченко: Вперше в Україні в сільському ЦНАП можна оформити біометричний паспорт

Резніченко: Вперше в Україні в сільському ЦНАП можна оформити біометричний паспорт
Глава Дніпропетровщини Валентин Резніченко

Раніше жителі Олександрополя були змушені їздити за документами в районний центр, долаючи 50 км і вистоюючи черги

В Дніпропетровській області вперше в Україні мешканці села можуть отримати біометричний паспорт без виїзду в районний чи обласний центр. Завдяки новому обладнанню в селі Олександрополь Солонянського району почали видавати біометричні документи, повідомляє прес-служба Дніпропетровської обласної державної адміністрації.

«Одне з завдань ініційованої Президентом Петром Порошенком децентралізації – наблизити до людей якісні адміністративні послуги. На Дніпропетровщині вже працюють 56 ЦНАП, де можна отримати майже 200 послуг. Сьогодні стала доступною видача біометричних паспортів у сільському ЦНАПі. Це унікальний випадок для України», - заявив голова Дніпро ОДА Валентин Резніченко.

Раніше жителі Олександрополя були змушені їздити за документами в районний центр, долаючи 50 км і вистоюючи черги. Відтепер 2,5 тис мешканців Олександрополя та прилеглих сіл отримали можливість оформляти паспорти та інші документи на місці.

Олександропільський ЦНАП надаватиме близько 120 адміністративних послуг, включаючи біометричний закордонний паспорт і ID-картку громадянина України. Нова робоча станція має все необхідне обладнання – від принтерів і фотокамер до сканера відбитків пальців і планшета для електронного підпису.

«Аби придбати й запустити це обладнання, довелося докласти чимало зусиль. Шлях був тернистий, але ми його подолали за підтримки ДніпроОДА. Кінцевий результат – надання мешканцям якісних адмінпослуг», - прокоментувала Олександропільський сільський голова Людмила Муркович.

Дніпропетровська область є лідером з надання адміністративних послуг в країні. В регіоні працюють 22 районних, 23 міських, 2 сільських, 9 об’єднано-громадських ЦНАПів та філій.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: