Росія ініціювала засідання Радбезу ООН через «мовний закон»

Росія ініціювала засідання Радбезу ООН через «мовний закон»
Засідання Радбезу ООН

Засідання Радбезу ООН може відбутися наступного понеділка

Делегація Російської Федерації звернулася до голови Ради Безпеки ООН з проханням скликати засідання щодо українського «мовного закону». 

Про це речник постійного представництва України при ООН Олег Ніколенко розповів в коментарі «Укрінформу».

«Сьогодні стало відомо, що делегація Російської Федерації звернулася до голови Ради Безпеки ООН з проханням скликати засідання у зв’язку із прийняттям Верховною Радою України закону «Про забезпечення функціонування української мови як державної». Засідання може відбутися наступного понеділка» - розповів Ніколенко.

Український дипломат зауважив, що «коментувати це абсурдне звернення, яке здивувало не лише Україну, немає сенсу», адже функціонування української мови в в нашій країні жодним чином не загрожує міжнародному миру і безпеці, підтримання яких є завданням Ради Безпеки ООН.

«Це – наше внутрішнє питання, яке в Кремлі намагаються політизувати. На жаль, ми бачимо невпинні спроби Росії маргіналізувати ключовий безпековий майданчик світу. Перетворити його на таке собі вечірнє шоу в стилі першого російського каналу пропаганди», - заявив Ніколенко.

Нагадаємо, 25 квітня Верховна Рада ухвалила закон про мову.  За закон «Про забезпечення функціонування української мови як державної» (№ 5670-д) проголосувало 278 народних депутатів. Президент Порошенко пообіцяв підписати ухвалений закон відразу після надходження його на підпис.

Водночас, того ж дня народні депутати від Опоблоку зареєстрували у Верховній Раді два проекти постанови про скасування закону про функціонування української мови як державної.

Спікер Верховної ради України Андрій Парубій 14 травня підписав «мовний закон» - законопроект №5670-д про забезпечення функціонування української мови як державної. 

16 травня закон про мову був офіційно опублікований у газеті «Голос України»

Він набуває чинності 16 липня, а деякі його норми - пізніше.

    Коментарі — 0

    Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
    Іде завантаження...
    Показати більше коментарів

    Читайте також

    Дата публікації новини: