Росія заборонила експорт в Україну нафти та нафтопродуктів

Росія заборонила експорт в Україну нафти та нафтопродуктів

Медведєв також повідомив про розширення заборони на ввезення деяких українських товарів

Прем’єр-міністр РФ Дмитро Медвєдєв уточнив, що деякі російські товари можна буде вивозити в Україну тільки після спеціального дозволу

Уряд Росії заборонив експорт в Україну російської нафти і нафтопродуктів. Про це повідомив у четвер на засіданні уряду прем’єр-міністр РФ Дмитро Медведєв, говорячи про запроваджені Україною обмеження для Росії.

«Встановлюється заборона на експорт в Україну російської нафти і нафтопродуктів», - сказав Медведєв.

Він також повідомив про розширення заборони на ввезення деяких українських товарів. «Ми змушені свої інтереси захищати і вжити відповідних заходів», - заявив голова російського уряду.

«Я підписав постанову уряду на цю тему. Ми розширюємо заборону на ввезення в Росію окремих видів товарів, цей торкнеться української продукції машинобудування, легкої промисловості, металообробки, вартість якої за минулий рік склала майже $250 млн», - сказав Медведєв.

Він уточнив, що деякі російські товари можна буде вивозити в Україну тільки після спеціального дозволу. «Визначається перелік тих товарів, які з 1 червня поточного року можна буде вивозити в Україну тільки на підставі окремих дозволів. У цю категорію включена продукція ПЕК, в тому числі вугілля і нафта, і нафтопродукти», - повідомив Медведєв.

Як відомо, відповідні заходи російський уряд вжив у відповідь на нещодавнє розширення Україною переліку заборонених російських товарів, зокрема, на склотару.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: