Рясні дощі підняли рівень води в річках Івано-Франківщини майже на два метри (фото)

Рясні дощі підняли рівень води в річках Івано-Франківщини майже на два метри (фото)
Піднімається рівень води у гірських потоках і потічках, які примикають до ділянок дороги державного значення «Татарів-Кам’янець-Подільський» поблизу Ворохти і у Верховинському та Косівському районах
Фото: Василь Буджак/Facebook

Вода підтопила автомобільні шляхи та під'їзди до житлових будинків

На Івано-Франківщині через сильні дощі, які пройшли 21 липня, у декількох селах Калуського та Косівського районів річки вийшли з берегів. Вода підтопила автомобільні шляхи та під'їзди до житлових будинків. Про це інформує управління з питань цивільного захисту облдержадміністрації.

О 15-й годині у Калуському районі між селами Мошківці та Сівка-Войнилівська вода з річки Сівка вийшла на 15-20 см на тимчасово споруджений автомобільний переїзд. Йдеться про залізобетонну плиту (8 м), яку жителі поставили після того, як у 2008 році негода зруйнувала попередній міст. Наразі доїхати до села Мошківці неможливо, там мешкають 145 осіб, а до Сівки-Войнилівської можна дістатися з боку Галицької ТГ або пішки переправою. Вище за течією рівень води у річці Сівка спадає.

У селищі Перегінське Калуського району в ніч на 21 липня вода з річки Радова розмила ґрунтову дорогу, яка тягнеться уздовж берега на близько 40 м. Через це обмежено заїзд до 5 домівок, в яких мешкають 30 осіб. Однак, є переїзд з іншого боку вулиці.

У селі Верхня внаслідок підйому рівня води у річці Болохівка підтопило автодорогу Верхня-Станькова — Довгий Войнилів, вулицю Станьківська та 6 подвір'їв. Рівень води спадає. Однак, на 15-20 см залишається підтопленою автодорога протяжністю 50 м.

В ніч на 21 липня у Косівському районі у селі Уторопи вода з місцевого потічка Насарат пошкодила залізобетонну опору та шутровий насип при підході до металевого автомобільного мосту. Проїзд обмежено до 5 будинків, в яких мешкають 20 осіб, можливий піший прохід мостом.

У зв'язку iз добiганням паводкової хвилi в Днiстрi очiкується продовження пiдйомів рiвнiв води в річках Івано-Франківщини.

Внаслідок випадання у другій половині дня 20 та в ніч з 20 на 21 липня значних, сильних, місцями надзвичайних дощів (р. Лужанка – с. Гошів – 51 мм за 3-6 год, р. Бистриця Надвірнянська – с. Пасічна – 67 мм за 6-12 год) сформувався дощовий паводок з підйомами рівнів води над передпаводковим рівнем:

на р. Дністер – 82-142 см;

на річках басейну Дністра – 15-177 см;

на р. Прут – 63-81 см;

на річках басейну Прута – 16-42 см.

Нагадаємо, цього тижня в Україні йдуть сильні дощі. Мер Одеси Геннадій Труханов заявив, що через потужну зливу місто опинилося на межі природної катастрофи.

Також негода у Хмельницькому затопила головний ринок, вода стоїть у підвалах багатоповерхівок.

Тим часом через повінь в Одесі Дерибасівська перетворилася на річку, в аеропорту не сідають літаки.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: