СБУ блокувала збут небезпечного алкоголю в районі проведення Операції Об'єднаних сил

СБУ блокувала збут небезпечного алкоголю в районі проведення Операції Об'єднаних сил
Встановлюються всі особи, причетні до реалізації контрафакту 
Фото: пресцентр СБУ

Підприємець з Краматорська закуповував алкоголь сумнівної якості на одному з лікеро-горілчаних заводів Харківщини. Реалізовував він контрафакт через мережу магазинів роздрібної торгівлі на Донеччині

У межах протидії незаконному обігу підакцизних товарів Служба безпеки України блокувала виготовлення та постачання до мережі роздрібної торгівлі Донеччини масштабної партії небезпечного для життя й здоров’я громадян контрафактного алкоголю. Про це повідомляє пресцентр СБУ.

Співробітники спецслужби встановили, що приватний підприємець з Краматорська закуповував алкоголь сумнівної якості на одному з лікеро-горілчаних заводів Харківщини. Реалізовував він контрафакт через мережу магазинів роздрібної торгівлі на Донеччині.

Під час обшуків, проведених на оптовій базі, у затриманих вантажних автомобілях та за місцем мешкання фігуранта справи правоохоронці вилучили фінансово-господарську документацію, виявили понад 35 тисяч літрів алкоголю в пляшках різної ємності та тетрапаках. Продукція була без марок акцизного збору або з підробленими акцизними марками загальною вартістю понад 6 мільйонів гривень.

За попередніми підрахунками збитки держави через недоотримання обов’язкових платежів до бюджету могли становити майже 2 млн гривень.

У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 1 ст. 204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України, тривають слідчі дії.

Встановлюються всі особи, причетні до реалізації контрафакту.

Заходи із протидії  протиправним оборудкам проводилися спільно з ГУ ДФС у Донецькій області під процесуальним керівництвом обласної прокуратури.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: