СБУ перевірить Семочка у справі про держзраду

СБУ перевірить Семочка у справі про держзраду

Заступник голови Служби зовнішньої розвідки Сергій Семочко

Фото: Zik

Орган досудового розслідування планує долучити до процесуальної співпраці журналістів

Служба безпеки України в рамках розпочатого за заявою журналіста Дениса Бігуса кримінального провадження за статтею «державна зрада» перевіряє опубліковану в ЗМІ інформацію стосовно колишнього співробітника СБУ Сергія Семочко.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

«Орган досудового розслідування планує долучити до процесуальної співпраці Дениса Бігуса та його команду для дослідження викладених у журналістському розслідуванні обставин», - зазначають в СБУ.

У відомстві додали, що перевірка інформації стосовно статків та можливого незаконного збагачення Семочко перевіряється НАБУ у межах зареєстрованого ними кримінального провадження.

Нагадаємо, нещодавно активісти пікетували будівлю СБУ з вимогою відсторонити скандального Семочка.

Раніше журналісти з'ясували, що у заступника голови Служби зовнішньої розвідки Семочко є нерухомість на 200 млн гривень, а члени його сім'ї мають російське громадянство і періодично відвідують окупований Крим.

Зокрема, журналісти встановили, що Семочко їздить на Land Cruiser, зареєстрованому на неіснуючу людину. Цей автомобіль щоранку приїжджає забирати пасажира в закрите котеджне містечко у Конча-Заспі. Будинок на 333 квадратних метри офіційно придбала Тетяна Лисенко, в Козині є ще два величезні будинки, нещодавно оформлених на її дочку.

У ході розслідування журналісти прийшли до висновку, що Лисенко доводиться дружиною (офіційною чи неофіційною) Семочку, а Анастасія Лисенко, на яку записано два будинки, перебуває з ним у родинних стосунках.

Як випливає з розслідування, три будинки в Козині обійшлися Семочко в близько 8 млн доларів. Однак аналіз доходів його сім'ї говорить про відсутність легального джерела таких доходів.

НАБУ відкрило кримінальне провадження щодо першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочко.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: