СБУ затримала за хабарництво трьох військових

СБУ затримала за хабарництво трьох військових
Фото: прес-центр СБУ

Хабарників виявили у Запоріжжі, на Дніпропетровщині та Чернігівщині

Служба безпеки викрила на отриманні хабарі трьох військовослужбовців з підрозділів, дислокованих у різних регіонах України.

Про це у вівторок, 24 квітня, повідомляє прес-центр СБУ.

Так, на Дніпропетровщині правоохоронці затримали на хабарі заступника командира батальйону однієї з військових частин Національної гвардії. Встановлено, що майор вимагав від підлеглого 16 тисяч гривень за непритягнення до дисциплінарної відповідальності.

У Запоріжжі співробітники СБУ викрили на хабарі контрактника одного з підрозділів Нацгвардії. Військовослужбовець вимагала від місцевого жителя 1 тисячу доларів за сприяння у вирішенні питання з військкоматом щодо ухилення від проходження строкової служби.

Оперативники спецслужби задокументували одержання 500 доларів – першої частини хабаря. Зловмисницю затримали у закладі громадського харчування під час отримання 500 доларів– другої частини неправомірної вигоди.

За обома справами у рамках відкритих кримінальних проваджень за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України тривають слідчі дії.

Крім того, співробітники СБУ викрили на хабарі працівника однієї з військових частин, дислокованих на Чернігівщині. Полковник медичної служби запасу вимагав від військового 70 тисяч гривень за сприяння в оформленні закордонного відрядження у складі міжнародної місії.

Зловмисника затримали поблизу місця проживання під час отримання 1,5 тисячі доларів – першої частини неправомірної вигоди. У рамках відкритого кримінального провадження за ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України тривають слідчі дії.

Усім затриманим оголошено про підозру у скоєнні злочину.  

Нагадаємо, на Закарпатті затримали завідувача пологового відділення, який вимагав за госпіталізацію надання та медичної допомоги під час пологів 500 доларів хабаря.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: