Сенатори США розповіли журналістам, про що говорили із Зеленським

Сенатори США розповіли журналістам, про що говорили із Зеленським
Україну відвідали троє сенаторів США: демократ Кріс Мерфі і двоє республіканців - Рон Джонсон і Джон Баррассо
Фото: Укрінформ

Члени комітету із закордонних справ Сенату США демократ Кріс Мерфі і республиканці Рон Джонсон и Джон Баррасо просуватимуть ідею збільшення допомоги Україні в оборонній сфері.
Про це Баррасо заявив журналістам після зустрічі сенаторів із президентом Володимиром Зеленським у Києві, повідомляє Укрінформ.

«Ми, всі троє, є членами комітету із закордонних справ Сенату США і маємо намір і надалі просувати ідею збільшення допомоги Україні в оборонній сфері», - сказав сенатор Баррасо.

Він додав, що це питання обговорювалося на зустрічі з президентом Зеленським. Сенатори, за словами Баррасо, запитали у глави Української держави, що вони можуть зробити для України, і Зеленський це окреслив.

«Ту інформацію, яку ми почули, ми повеземо з собою і вже на місці подивимося, що з озвученого ним можемо зробити», - зазначив сенатор.

Коментуючи можливість надання Україні статусу головного союзника США - не члена НАТО, сенатор Крім Мерфі зазначив, що це питання часто обговорюється. Водночас, на його думку, воно має бути частиною ширшої дискусії стосовно того, як США можуть краще підтримати Україну.

У цьому контексті Мерфі повідомив, що незабаром темою для обговорення буде «багато речей».

У свою чергу Офіс президента повідомив, що Зеленський під час зустрічі з сенаторами висловив США подяку за фінансову, військову й технічну допомогу.

Як зазначається, сторони обговорили перебіг реформ в Україні, зокрема наголосили на пріоритетності антикорупційної реформи та співпраці з Міжнародним валютним фондом.

«У нас дуже хороші відносини з МВФ. Ми робимо багато для подолання корупції, перезапускаємо правоохоронну систему, ухвалюємо для цього багато законопроєктів», – запевнив Зеленський.

Президент наголосив, що одним з найбільших своїх завдань бачить зміну іміджу України у світі.

«Ми хочемо, щоб, говорячи про Україну, люди думали не про корупцію, а про те, яка в нас чудова країна з хорошими людьми та привабливим інвестиційним кліматом», – сказав глава держави.

Він, зокрема, розповів про закони, які сприяють деолігархізації, а також поінформував, що Україна готує понад півтисячі державних підприємств для приватизації.

«Ми боремося з монополіями, тепер приватизація відбувається за відкритим конкурсом. І це теж сприятиме боротьбі з корупцією в нашій державі», – зазначив президент.

Також нагадаємо, що 16 лютого в Україну приїде координатор Державного департаменту США з питань протидії тероризму Нейтан Сейлс


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: