«Сі Бриз-2018»: військові провели показові маневри

«Сі Бриз-2018»: військові провели показові маневри

«Сі Бриз-2018»: військові авіатори імітували бій на МІГу і вчилися ухилятися від ППО на вертольотах

Фото: Укрінформ

Сьогодні була демонстрація, а навчання з союзниками зі США та іншими країнами-учасницями Sea Breeze 2018 пройдуть у найближчі дні над Чорним морем

Авіатори ВПС і морської авіації виконали показові маневри на аеродромі Кульбакіно Миколаївської області у четвер, 12 липня.

Про це повідомляє usionline.com.

«Спочатку над аеродромом і околицями з ревом пронісся винищувач МІГ-29. Пілот демонстрував фігури вищого пілотажу, зробив «мертву петлю» і «бочку», пікірував на малу висоту і знову високо здіймав у небо», - йдеться у публікації.

Заступник командира Сакської авіабригади, полковник Микола Плескач пояснив, що льотчик відпрацьовував маневри, що застосовуються у повітряному бою.

Це була імітація бою, яка доводить високий рівень підготовки пілота, зазначив Плескач.

Після МІГа на зліт пішла пара вертольотів Мі-14. Це протичовнові вертольоти і їх стихія - море, але сьогодні над полями вони відпрацьовували техніку ухилення від засобів ППО противника.

«У бойовій обстановці такі вертольоти діють в парі. Один опускає у воду локаційне обладнання, щоб засікти підводний човен ворога і передає його координати іншому. Той вже кидає глибинну бомбу або випускає торпеду», - розповів командир вертольота Кирило Корняк.

Також льотчики відпрацювали евакуацію пораненого на третій Мі-14. Машина зависла над місцем лиха на висоті 20 метрів, рятувальна бригада підняла потерпілого нагору на тросі.

Учасники польотів зазначили, що сьогодні була демонстрація, а навчання з союзниками зі США та іншими країнами-учасницями Sea Breeze 2018 пройдуть у найближчі дні над Чорним морем.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: