Скандальний суддя Ємельянов одружив сина у старовинному австрійському палаці - ЗМІ

Скандальний суддя Ємельянов одружив сина у старовинному австрійському палаці - ЗМІ
Весілля сина судді Артура Ємельянова - 21-річного Гліба
Фото: Схеми

Син судді навчається у престижному приватному швейцарському Інституті Гліон, вартість навчання тут коштує близько 40 тисяч доларів на рік

Старший син голови Вищого господарського суду України Артура Ємельянова 21-річний Гліб відсвяткував весілля у старовинному австрійському палаці Тальгайм, який розташований за годину їзди від центру Відня. Про це повідомляють журналісти програми «Схеми», які застали святкування весілля 6 жовтня, знімаючи у Австрії розслідування про численні статки родини судді Ємельянова.

Палац Тальгайм зведений у XVII столітті і нині слугує готелем та місцем проведення церемоній і урочистих свят. Попри те, що територія, де відбувалося святкування, була закритою, антураж весілля показали гості свята, публікуючи світлини та відео у соцмережах.

Розважав гостей російський співак грузинського походження Сосо Павліашвілі.

Син судді навчається у престижному приватному швейцарському Інституті Гліон, вартість навчання тут коштує близько 40 тисяч доларів на рік.

Австрія як місце для святкування весілля сина була обрана родиною Ємельянових невипадково: саме тут з 2014 року мешкає з дітьми колишня дружина судді Ємельянова Світлана, орендуючи апартаменти площею 193 квадратні метри на одній з найдорожчих вулиць у самому центрі Відня – Геренґассе.

Колишня дружина судді Вищого господарського суду України Артура Ємельянова Світлана також володіє численною елітною нерухомістю у різних куточках світу. Журналісти «Схем» наголошують, що розірвання шлюбу може мати фіктивний характер задля уникнення необхідності декларувати елітне майно, оформлене на тепер вже колишню дружину.

При цьому суддя регулярно відвідує Відень. Окрім того, «Схеми» виявили дані про щонайменше чотири спільні закордонні поїздки пари на відпочинок вже після розлучення протягом 2015-2016 років. Вони літали на новорічний відпочинок до Відня, Берліна та Амстердама, літали на день народження сина Артура у Женеву, згодом відпочивали у турецьких Стамбулі та Анталії. І кожного разу вилітали та поверталися до Києва разом одним рейсом.

Як повідомляв «Главком», 12 січня 2017 року Вища рада юстиції на два місяці усунула від роботи суддю Вищого господарського суду Артура Ємельянова.

Суддя Вищого господарського суду Артур Ємельянов (колишній голова Господарського суду Києва та Київського апеляційного госпсуду) – один із найбагатших людей у мантії. Якщо вірити матеріалам розслідування Генеральної прокуратури, родині цього служителя Феміди належать активи вартістю понад 300 млн гривень.

Це – кошти в іноземній валюті у Європейському банку, якими, за даними фінрозвідки Ліхтенштейну і Латвії, користувалася дружина судді Світлана Ємельянова (розлучились після зміни влади – восени 2014 року). Йдеться про рахунки панамської Restwood Products Corporation. Два роки тому фірма переказала зазначену вище суму з Латвії в Ліхтенштейн. За даним фактом в ЄС розпочали розслідування за підозрою у відмиванні коштів. Згодом естафету перехопила українська прокуратура.

За попередніми висновками українського слідства, зазначені закордонні активи мають кримінальне походження. Крім того, аналіз фінансових операцій сім'ї Артура Ємельянова з 2010-го по 2014 роки показав, що його витрати значно перевищують офіційні доходи. Це дало привід для підозри у незаконному збагаченні.

У червні Подільський районний суд Києва дозволив Ємельянову покидати межі України через загострення хвороби. 

Після цього журналісти помітили суддю Ємельянова в літаку на рейсі «Київ-Відень».

Читайте також матеріал «Главкома» «Господарі Феміди. В чому звинувачують тандем Ємельянова-Татькова»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: