Справа Онищенка: суд закінчив підготовче засідання щодо двох спільників нардепа

Справа Онищенка: суд закінчив підготовче засідання щодо двох спільників нардепа
Суд закінчив підготовче засідання щодо двох спільників Онищенка
Фото: sud-report.org.ua

Розгляд обвинувального акту призначено на 13 липня у відкритому судовому засіданні

Печерський суд завершив підготовче засідання і призначив до розгляду обвинувальний акт у справі директора ТОВ «Нафтогаз Трейд» Євгена Бистрицького і директора ТОВ «Газ Транс Груп» Олександра Канцелярука, яких звинувачують в участі у газових схемах нардепа Олександра Онищенка.

Про це повідомляє «Судовий репортер».

Розгляд обвинувального акту призначено на 13 липня у відкритому судовому засіданні.

Суд за клопотанням прокурора продовжив строк тримання під вартою Канцелярука і строк дії обов'язків Бистрицького у зв'язку з наявними ризиками їх переховування і впливу на свідків.

Зазначається, що один із адвокатів Канцелярука переконував, що справа не підсудна Печерському суду і наполягав, щоб суд звернувся до Апеляційного про визначення підсудності.

Прокурор Андрій Перов стверджував, що справа територіально підсудна саме цьому суду. За його словами, в обвинувальному акті наводяться адреси, де було вчинено дії, що інкримінуються Бистрицькому і Канцеляруку. 

«Підписання аукціонних угод, договорів, коли очолюване Бистрицьким підприємство «Нафтогаз Трейд« було визнане переможцем аукціону... пізніше коли підприємство це стало транзитним... всі ці документи підписувалися в офісі по вул.Хрещатик, 27-Б на території Печерського району», - зазначив прокурор Перов.

Нагадаємо, раніше Онищенко, що перебуває в розшуку, оприлюднив частину запису розмови, як він стверджує, за участю президента Порошенка, що стосується екс-міністра екології та природних ресурсів Миколи Злочевського.

Нардеп заявив, що був переговорником олігарха Ріната Ахметова і Злочевського на переговорах з Порошенком. Онищенко увімкнув запис, на якому чути голос, схожий на голос президента. На цьому записі йдеться про прохання закрити справу проти Злочевського.

Натомість керівник фракції БПП Артур Герасимов заявив, що не буде коментувати оприлюднені записи Онищенка, назвавши це «фейком».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: