США виділять на укріплення обороноздатності України $100 млн

США виділять на укріплення обороноздатності України $100 млн
Міністр оборони України Степан Полторак

Раніше Сенат США затвердив військовий бюджет на 2019 рік

Сполучені штати Америки найближчим часом нададуть Україні допомогу в зміцненні обороноздатності на 100 млн доларів.

Про це в ефірі програми «Свобода слова» на телеканалі ICTV заявив міністр оборони України Степан Полторак.

«Міністр оборони США після прийняття закону про національну безпеку, після аналізу, який вони провели з реформування ЗС, зазначив, що найближчим часом США нададуть допомогу Україні для зміцнення обороноздатності української армії, для поставки озброєння, техніки, оснащення на 100 млн доларів», – зазначив Полторак.

Раніше Сенат США затвердив оборонний бюджет на наступний рік загальним обсягом 716 млрд доларів. Документ передбачає виділення Україні 200 млн доларів. 

Раніше повідомлялось, що 25 травня Палата представників Конгресу США затвердила подібний законопроект, одна там йшлося про 250 млн доларів для надання допомоги у сфері безпеки Україні.

Перед тим, як потрапити на підпис президенту, обидві версії – Палати представників і Сенату – мають бути зведені у єдиний документ, де вже буде узгоджена остаточна сума допомоги Україні.

Нагадаємо,  в.о. заступника помічника держсекретаря США з питань Європи та Євразії Джорган Ендрюс заявив, що Сполучені Штати позитивно оцінюють поступ України в процесі реформ, але водночас закликають офіційний Київ докласти ще більше зусиль, насамперед, у виконанні вимог програми МВФ для отримання наступного траншу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: