США виділять Україні $4 млн для покращення захисту військових складів

США виділять Україні $4 млн для покращення захисту військових складів

Українські віськові знищують боєприпаси, зібрані на території військової частини в Балаклії

Меморандум передбачає виділення впродовж двох років $4 млн для підвищення рівня безпеки військових складів з боєприпасами на території України

Уряд США і Україна підписали меморандум, який передбачає виділення $4 млн додаткових коштів для підвищення захисту військових складів на території України.

«Сьогодні Сполучені Штати і Україна підписали Меморандум про взаєморозуміння щодо управління запасами звичайної зброї», - повідомили у Державному департаменті США.

Документ затвердили підписами помічник держсекретаря США з військово-політичних питань Кларк Купер і в.о. директора департаменту міжнародної безпеки МЗС України Руслан Німчинський.

Меморандум передбачає виділення впродовж двох років $4 млн для підвищення рівня безпеки військових складів з боєприпасами на території України. Як зазначили з цього приводу в Держдепартаменті США, це наблизить Україну до стандартів НАТО.

У американському відомстві також нагадали, що з 2004 по 2018 роки США інвестували близько $40 млн у якості підтримки України у розв'язанні проблеми успадкування від СРСР великої кількості звичайних озброєнь і боєприпасів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: