Аукціон року провалився. Столичний ТРЦ «Гулівер» не вдалося продати за 18 млрд грн

Аукціон року провалився. Столичний ТРЦ «Гулівер» не вдалося продати за 18 млрд грн
ТРЦ «Гулівер» у Києві

На торги заявилося 10 учасників, але їхні пропозиції були відхилені

Державні «Ощадбанк» та «Укрексімбанк» 16 жовтня не зуміли продати на аукціоні права вимоги за кредитним договором на торгово-розважальний центр «Гулівер» в Києві за стартовою ціною 18,17 млрд грн.

Про це повідомляє «Главком» з посиланням на систему продажу арештованого майна СЕТАМ.

На аукціон виставлялися права вимоги за кредитним договором та за договорами забезпечення на:

- земельну ділянку площею 1,1379 га, на якій розташований ТРЦ з об’єктами громадського призначення та паркінгом загальною площею 151,8 тис. кв. м, що на площі Спортивна;

- земельну ділянку загальною площею 0,1133 га з цільовим призначення для будівництва, експлуатації та обслуговування торгово-офісного комплексу з об`єктами громадського призначення та паркінгом на площі Спортивна;

- корпоративні (майнові) права пов`язаних з правом власності на частку в статутному капіталі позичальника – 100%.

На аукціон заявилося 10 учасників, але їхні пропозиції були відхилені. Ймовірна причина - не внесення ними гарантійного внеску у розмірі 908,8 млн грн, який визначили держбанки.

У пресі співвласником «Гуліверу» неодноразово називали бізнесмена Віктора Поліщука, який був власником збанкрутілого банку «Михайлівський» і з яким пов’язують мережу побутової техніки «Ельдорадо».

Також ЗМІ повідомляли, що за Поліщуком стояли структури екс-голови податкової Олександра Клименка.  Як відомо, будівництво «Гуліверу» фінансувалося кредитними коштами Ощадбанку.

Раніше в держреєстрі речових прав на нерухоме майно наводилася інформація, що «Гулівер» було передано в заставу Ощадбанку та Укрексімбанку під консорціумний кредит на 441 млн дол. (з яких 352,8 млн дол. – від Ощадбанку; 88,2 млн дол. – від Укрексімбанку) з погашенням до 30 листопада 2025 року.

У березні 2016 року газета «Дзеркало тижня. Україна» інформувала, що Ощадбанк на пільгових умовах реструктуризував кредити на суму близько 20 млрд гривень для компаній, пов’язаних із власниками бізнес-комплексу Gulliver та банку «Михайлівський», які пов'язані з Віктором Поліщуком.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: