Суд відправив за ґрати колишнього «міністра охорони здоров’я» окупованого Криму

Суд відправив за ґрати колишнього «міністра охорони здоров’я» окупованого Криму
Колишній «міністр охорони здоров’я Криму» Петро Міхальчевський

Колишньому чиновнику доведеться провести 10 років у в'язниці

Дніпровський районний суд Києва підтримав позицію прокуратури Автономної Республіки Крим і визнав колишнього «міністра охорони здоров’я Республіки Крим» Петра Міхальчевського винним у державній зраді та призначив йому покарання у вигляді 10 років позбавлення волі.

«Нагадаємо, що Петро Міхальчевський, будучи громадянином України, після окупації півострова в 2014 році очолив незаконно створене «Міністерство охорони здоров’я Республіки Крим» у складі «Ради міністрів Автономної Республіки Крим», надаючи таким чином допомогу іноземній державі в проведенні підривної діяльності на шкоду суверенітету та територіальній цілісності України», - йдеться у повідомленні прокуратури.

«Міністр» безпосередньо брав участь у реалізації політики держави-окупанта, яка спрямована на легітимізацію окупаційної влади, шляхом видання наказів та розпоряджень щодо діяльності зазначеного «міністерства», - додали у прокуратурі.



Окрім того, надавав допомогу окупаційній владі в організації та проведенні незаконного «референдуму про статус Криму» в 2014 році, та звітував «керівництву» окупаційної адміністрації, зокрема за результатами голосування своїх підлеглих, схиляючи їх до набуття громадянства Російської Федерації.

Нагадаємо, ще в січні 2018 року під час обшуку у так званого міністра охорони здоров'я Криму Петра Михальчевського виявили документи, що підтверджують його безпосередню участь у створенні незаконних органів влади на тимчасово окупованому півострові. Тоді Міхальчевський переховувався на околиці Києва, у багатоповерхівці.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: