Тимошенко в лідерах, а рейтинг Порошенка зрівнявся з Вакарчуком, - соцопитування

Тимошенко в лідерах, а рейтинг Порошенка зрівнявся з Вакарчуком, - соцопитування
Святослав Вакарчук і Петро Порошенко 

Загалом, відзначають експерти, список потенційних кандидатів у президенти України і далі збільшується

Рейтинги президента Петра Порошенка і Святослава Вакарчука перебувають приблизно на одному рівні, а ось показники Володимира Зеленського та Олега Ляшка їх перевищують. Зате між Порошенком і народним депутатом Євгеном Мураєвим - всього 3,6% різниці серед тих, хто визначився з вибором. Такими є результати опитування соціологічної групи «Рейтинг», презентація якого відбулася сьогодні в інформагентстві УНІАН.

Загалом, відзначають експерти, список потенційних кандидатів у президенти України і далі збільшується, але водночас рейтинг 7 претендентів з першої десятки різниться в межах похибки. Це свідчить про можливість перестановок і перетікань у процесі передвиборчої кампанії, вважають соціологи, виключаючи хіба що політиків з найвищими показниками - Юлію Тимошенко і Анатолія Гриценка.

Виборці Анатолія Гриценка здебільшого готові голосувати за Тимошенко, а її симпатики в основному підуть до Вакарчука. Водночас ті, хто вважає своїм кандидатом Зеленського і Вакарчука, не надто схильні віддавати симпатії комусь іншому. Це, за словами соціологів, свідчить про дві тенденції: бажанні нарешті побачити в політиці нових людей і розчарування молоді в «старій гвардії». «Третина виборців Вакарчука піде до Зеленського, а кожен з його виборців може проголосувати за Вакарчука. Тобто, переміщення досить високе. Важливим фактором тут є вік. Молодь, яка ніколи не голосувала, в основному і є ядром цих кандидатів. Тільки прихильники Вакарчука в основному - на Заході і в Центрі, а Зеленський - Південь і Центр, тобто, є регіональний фактор», - говорить заступник директора групи «Рейтинг» Любомир Мисів.

Крім того, експерти відзначають, що в разі, якщо глава фракції Опозиційного блоку Юрій Бойко, який стоїть сьогодні в списку на 3-му місці з 8,9%, не піде на вибори, його голоси, найімовірніше, перейдуть до іншого представника опозиції - або до Вадима Рабиновича, або до Євгена Мураєва, який випередив свого колегу. Позиція Мураєва - 4,2% серед тих, хто визначився і піде на вибори і в разі, якщо Рабинович зніме кандидатуру, його рейтинг дістанеться соратнику по партії.

Щодо антирейтингу, в ньому як і раніше лідирує чинний президент - за нього ні в якому разі не голосуватимуть майже половина опитаних. За Юлію Тимошенко не проголосували б 28,5%, за екс-прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка - 26,9%, за Олега Ляшка - 26,2%, за Юрія Бойко - 16,1%, за Вадима Рабиновича - 15, 6%.

Читайте також матеріал: Свіжа соціологія. Найвищий антирейтинг у Порошенка, Тимошенко і Яценюка

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: