Трамп прибув на чаювання з королевою Єлизаветою II

Трамп прибув на чаювання з королевою Єлизаветою II
Дональд Трамп та королева Єлизавета II у Віндзорському замку
Фото: metro.co.uk

Зустріч відбувається в Віндзорському замку

Президент США Дональд Трамп з дружиною Меланією в п'ятницю прибув на зустріч з королевою Великої Британії Єлизаветою II. Зустріч відбувається в Віндзорському замку в графстві Беркшир.

Єлизавета II і Трамп з дружиною разом спостерігають за церемонією за участю почесної варти королівської гвардії. Після цього в замку вони будуть пити чай.

У місті Віндзор, де розташований замок, зібралися протестувальники, повідомляють британські ЗМІ. За даними телеканалу ITV, біля стін замку зібралися близько 100 демонстрантів. Більшість демонстрантів тримають плакати, серед них «Будьте обережні мем, він соціопат», «Рівність, різноманіття, ніякого Трампа на чай!».

У той же час, згідно з даними опитування телеканалу Sky News, 60% британців вважають, що Єлизаветі II слід зустрітися з Трампом, 34% виступають проти такої зустрічі, а 6% не змогли знайти відповіді на це питання.

Після зустрічі з королевою подружжя Трампів, як очікується, попрямує до Шотландії, де у Трампа є гольф-клуби.

Королева Єлизавета II зустрічалася з 11 діючими президентами США. Остання зустріч королеви з американським президентом відбулася в 2016 році, тоді до Великої Британії приїжджали президент Барак Обама і його дружина Мішель.

Нагадаємо, у п’ятницю в Лондоні 100 тисяч людей вийшли на мітинг проти візиту Трампа.

До слова, президент США Дональд Трамп розкритикував Євросоюз та Німеччину за згоду на будівництво Росією «Північного потоку-2».

Про це він говорив під час спільної прес-конференції з прем’єром Британії Терезою Мей за результатами зустрічі 13 липня у Лондоні.

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей також заявила, що вихід країни з Євросоюзу дозволить укласти угоду про вільну торгівлю зі США.

Читайте також: Королева запропонує Трампу лише чай? Британці завмерли перед візитом американського президента

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: