Тримали як в казармі. Поліція викрила «реабілітаційний центр» з фейковими лікарями

Тримали як в казармі. Поліція викрила «реабілітаційний центр» з фейковими лікарями
До закладів під приводом реабілітації поміщали осіб з наркотичною чи алкогольною залежністю
Фото: Нацполіція

Керівники «реабілітаційних центрів» не мали жодного стосунку до медичної сфери

На Івано-Франківщині правоохоронці викрили «реабілітаційні центри» для алко- та наркозалежних осіб, де незаконно утримували людей проти їхньої волі.

Про це повідомляє поліція Івано-Франківської області.

Викриті заклади розміщувались у приватних будинках в Івано-Франківську та в селі Угринів. Керівники цих «реабілітаційних центрів» не мали жодних дозвільних документів на зайняття такою діяльністю та жодного стосунку до медичної сфери. 

«До закладів під приводом реабілітації поміщали осіб з наркотичною чи алкогольною залежністю, незаконно та примусово утримували впродовж певного періоду часу та «лікували» за гроші, отримані від близьких родичів», — йдеться у повідомленні.

У закладах правоохоронці виявили приблизно 40 людей з різних областей України. Вони проживали у кімнатах по кілька осіб в умовах казарменого стану. Лише іноді їх випускали у двір. 

З власної волі залишити центр пацієнти не могли, оскільки перебували під постійним наглядом персоналу. Усі документи, які були у «пацієнтів», відбирали і зберігали без доступу. Дзвінки та розмови телефоном також контролювались. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: