Турецькі компанії масово скасовують замовлення на iPhone

Турецькі компанії масово скасовують замовлення на iPhone
Реджеп Тайіп Ердоган 

Ердоган заявив про плани відповіді на «економічну війну», яку, за його словами, розв'язали Сполучені Штати

Після заяви президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана про бойкот американської електроніки найбільші турецькі ритейлери припинили прийом замовлень на смартфони iPhone та іншу американську електроніку. Про це повідомляє видання Hurriyet з посиланням на джерела у компаніях.

«Імпорт десятків продуктів американського походження, в основному iPhone, відрізало як ножем», - стверджує газета. Зокрема, за даними Hurriyet, торговельний майданчик Dogubank скасувала замовлення на загальну суму $50 млн. Мова йде про запланованих на жовтень і листопад постачання смартфонів iPhone. Ряд інших великих торгових майданчиків також відмовилися від прийому замовлень на американську електроніку, передає РБК.

Напередодні президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив про плани відповіді на «економічну війну», яку, за його словами, розв'язали Сполучені Штати. У їх числі він назвав і бойкот американської електроніки.

«Ми будемо виробляти і продавати продукти, які будуть краще тих, що ми купуємо за іноземну валюту. І ми будемо бойкотувати американську електроніку», — заявив глава держави.

Зокрема, він згадав смартфони iPhone в якості прикладу продукції, яка може потрапити під дію бойкоту. При цьому він нагадав, що альтернативою смартфонів компанії Apple можуть бути пристрої інших брендів, наприклад Samsung.

Раніше повідомлялося, що Ердоган закликав громадян обмінювати долари і євро на національну валюту та пообіцяв обороняти країну від економічних атак.

Читайте також матеріал: Трамп топить Туреччину. Ердоган рятує ліру

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: