У «Борисполі» затримали бразильця, який воює на боці терористів «ДНР»

У «Борисполі» затримали бразильця, який воює на боці терористів «ДНР»
Громадянин Бразилії, який воює на боці терористів на Донбасі

Іноземець брав участь у бойових діях і займався вербуванням найманців для терористів

Сьогодні, 6 жовтня, близько 9 ранку в аеропорту «Бориспіль» співробітниками столичної прокуратури та Головного управління СБУ у Києві та Київській області затримано громадянина Бразилії, який брав участь у бойових діях проти військових України на боці терористичної організації «ДНР», а також займався вербуванням найманців для терористів.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

«Встановлено, що з вересня 2014 року по травень 2015 року іноземець перебував у складі 1-го мотострілецького батальйону «Вікінг» 1-ї бригади «ДНР». Виконував при цьому функції керуючого ротою, є інструктором та розвідником. Також брав участь у бойових діях у районі с. Вергулівка, Первомайське, Горлівки, Старобешеве, боях під Дебальцево, Донецьким аеропортом», - йдеться у повідомленні.

Крім того, іноземець виконував роль інструктора батальйону «Призрак» у районі м. Алчевськ. «Формував з іноземців, переважно бразильців, батарею 120 мм мінометів 1-го батальйону 1-ї бригади НЗФ «ДНР». Здійснював неодноразові розвідувальні походи на позиції Збройних Сил України та коректував артилерійський вогонь по українських позиціях», - інформує прокуратура.
4 жовтня прокуратура Києва отримала дозвіл на його затримання з метою доставки до суду для обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Вербувальника затримали в аеропорту одразу після його прибуття в Україну з Бразилії. Йому повідомлено про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч.1 ст.258-3 Кримінального кодексу України.
Наразі із підозрюваним проводяться слідчі дії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: