У центрі Києва підприємці протестують проти карантину: «Годі ухвалювати бездумні рішення» (фото)

У центрі Києва підприємці протестують проти карантину: «Годі ухвалювати бездумні рішення» (фото)
Учасники мітингу і правоохоронці домовилися про те, що до будівлі Кабміну пропустять протестувальників пішки
Фото: censor.net.ua

Учасники акції стурбовані загрозою для більшості населення опинитися за межею бідності

У центрі Києва проходить акція протесту «Карантин вбиває» з вимогою до влади не перешкоджати підприємницькій діяльності запровадженими карантинними заходами. Про це повідомляє Цензор.НЕТ.

Мітингувальники зупинились на автомобілях на вул. Грушевського в центрі Києва від Європейської площі до стадіону ім. В. Лобановського. На машинах наклеєні банери: «Ні знищенню малого бізнесу», «Справедливість для всіх», «Карантин вбиває», «Відкрити ринки країни», «Захисти ФОП», «Годі ухвалювати бездумні рішення», «Сиди вдома сам», «Епіцентр над законом?», «Кабмін на карантин», «Не працюємо - не платимо» та інші. Учасники акції заявляють, що роботу малого і середнього бізнесу не можна зупиняти навіть під час карантину.

«Учасники акції стурбовані загрозою для більшості населення опинитися за межею бідності. Підприємці планують закликати уряд негайно вжити заходів щодо стабілізації економічної ситуації в країні і до зміни моделі тотального карантину на ризикоорієнтований», - заявили організатори акції.

На місці присутні посилені наряди правоохоронців. Вони перекрили рух по вул. Грушевського в напрямку урядового кварталу.

У підсумку, учасники мітингу і правоохоронці домовилися про те, що до будівлі Кабміну пропустять протестувальників пішки. Мітингувальники припаркували свої автомобілі на вул. Грушевського і пішли маршем до будівлі уряду, щоб передати свої вимоги.

Задля забезпечення публічної безпеки і порядку працівники структурних підрозділів столичної поліції, військовослужбовці Національної гвардії України, співробітники ДСНС, кінологи, вибухотехніки та поліція діалогу заступили на чергування.

У поліції повідомляли, що організатори заходів анонсували залучення автотранспорту до проведення акції. Задля безпеки дорожнього руху правоохоронці обмежили дорожній рух окремими вулицями в центрі столиці.

Нагадаємо, нещодавно в Україні розгорівся неабиякий скандал через те, що київський ресторан «Велюр» попри карантин продовжує приймати VIP-гостей. Його власником є нардеп Микола Тищенко.

29 квітня під Кабміном відбулася акція протесту підприємців. Мітингарі виступали проти затверджених обмежень під час карантину.

2 травня київські ресторатори влаштували вечірку просто неба під будівлею Офісу президента Володимира Зеленського на знак протесту проти заборони роботи літніх терас через карантин.

3 травня у центрі Києва на Майдані та під будівлею Офісу президента представники малого та середнього бізнесу влаштували мітинг під назвою #SaveФОП з вимогою до влади послабити карантин та дозволити їм заробляти.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: