У додатку «Дія» запустили новий електронний документ

У додатку «Дія» запустили новий електронний документ

У додатку «Дія» з'явився страховий поліс для авто

Відтепер для водіїв у «Дії» доступний повний комплекс: посвідчення водія, техпаспорт і автоцивілка

У додатку державних онлайн-послуг «Дія» з'явився страховий поліс для авто (автоцивілка).

Про це повідомляє Міністерство цифрової трансформації на своїй сторінці у Facebook.

«Відтепер для водіїв у «Дії» доступний повний комплекс: посвідчення водія, техпаспорт і автоцивілка», - йдеться в повідомленні.

У Мінцифри пояснюють принцип дії нової послуги так: мобільний додаток робить запит за номером авто в систему МТСБУ про наявність страховки. Якщо страховий поліс дійсний - у меню техпаспорта відобразиться рожевий рядок «страховий поліс дійсний». Якщо ні, то жовтий – «страховий поліс недійсний».

Автоцивілку можна перевірити з будь-якого смартфона, де встановлено додаток. За допомогою QR-коду на техпаспорті можна звірити документ із даними в реєстрі. Страховий поліс буде доступний тільки власникам авто. Для відображення документа треба оновити додаток до версії 1.7.2.

Також у Мінцифри ще раз заявили про безпеку передачі персональних даних.

«Ми піклуємося про вашу безпеку: архітектура Дії побудована так, що на серверній частині взагалі не здійснюється зберігання персональних даних користувачів. Дія відображає їх, тільки здійснюючи разовий запит. При цьому інформація в каналах передачі даних передається в зашифрованому вигляді, а на деяких етапах - використовується подвійне шифрування», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, мобільний додаток «Дія» Міністерства цифрової трансформації України заперечує свою причетність до зливу інформації про своїх клієнтів.

Нещодавно почали поширюватися чутки, нібито мобільний застосунок «Дія» може бути причетним до масштабного зливу баз даних із 26 млн водійських посвідчень.

Крім того правозахисники заявили, що «Дія» порушує права громадян

Бренд і концепцію застосунку «Дія» представили 27 вересня 2019 року в Києві. У грудні 2019 року тестовий доступ для застосунку відкрили п'яти тисячам користувачів, які подали заявки. Додаток можна безкоштовно звантажити в App Store і Play Market.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: