У ДСНС виявили групу хабарників

У ДСНС виявили групу хабарників
Фото: Служба безпеки України

Заступник начальника одного із райвідділів держслужби з надзвичайних ситуацій вступив у змову з трьома підлеглими

На Харківщині співробітники Служби безпеки викрили на хабарі групу працівників Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Про це 20 червня повідомляє прес-центр СБУ.

Встановлено, що заступник начальника одного із райвідділів держслужби з надзвичайних ситуацій у змові з трьома своїми підлеглими ‒ інспекторами відділу ‒ організував механізм систематичного отримання хабарів з місцевих підприємців, які надають комерційні послуги в сфері протипожежної безпеки.

«Правоохоронці задокументували, що з одного із комерсантів зловмисники вимагали половину прибутку, який він отримав під час виконання робіт з протипожежної безпеки. У разі відмови працівники ДСНС погрожували створити штучні перешкоди для його підприємства та тих об’єктів, що він обслуговував», - заявили в СБУ.

Працівників ДСНС затримали під час отримання чергової суми хабара в розмірі 22 тисяч гривень.

Усім чотирьом пожежникам повідомлено про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу. Вирішується питання про обрання судом запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, раніше правоохоронці задокументували факт вимагання та одержання неправомірної вигоди начальником відділу з питань підприємництва та регуляторної політики Департаменту економічного розвитку та торгівлі Рівненської обласної державної адміністрації.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: