У Харкові СБУ викрила банду, яка фінансувала терористів

У Харкові СБУ викрила банду, яка фінансувала терористів
Двоє вихідців з країни Близького Сходу переправляли кошти через заборонену систему фінансових розрахунків
Фото: СБУ

Наразі двом учасникам групи слідчими органів безпеки повідомлено про підозру

Служба безпеки України викрила та блокувала у Харкові діяльність організованої групи, учасники якої сприяли фінансуванню міжнародної терористичної організації. Під час обшуків за місцями проживання учасників групи правоохоронці вилучили фінансову документацію та чорнові записи із відображенням руху коштів, а також інші докази протиправної діяльності.

«Оперативники та слідчі спецслужби встановили, що двоє українських громадян, вихідців із однієї з країн Близького Сходу, організували у Харкові проведення незаконних переказів через систему фінансових розрахунків, заборонену у багатьох країнах. Зловмисники здійснювали перекази з країнами, зокрема з підвищеною терористичною активністю», - йдеться у повідомленні пресслужби СБУ у п'ятницю, 11 грудня.

Співробітники Служби безпеки України затримали одного з фігурантів затримали під час отримання від «симпатиків» понад 7 тисяч доларів США, які призначалися для фінансування однієї із терористичних організацій.

Наразі двом учасникам групи слідчими органів безпеки повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 28 та ч. 1 ст. 258-3 (матеріальне сприяння діяльності терористичної організації, вчинене за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України.

Тривають слідчі дії для встановлення всіх осіб, причетних до створення каналу фінансування тероризму. Перевіряється точна сума коштів, яку перерахували фігуранти через неформальну платіжну систему.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: