У Єгипті знайшли величезний таємничий саркофаг

У Єгипті знайшли величезний таємничий саркофаг

Гробниця була виявлена на глибині 5 метрів

Під час розкопок на території сучасної Олександрії з-під фундаменту старого будинку були витягнуті величезний саркофаг із чорного граніту і незвичайна біла алебастрова голова статуї.

Про це пише Daily Mail.

У провінції Олександрія під час розкопок фундаменту старого будинку було знайдено два загадкові артефакти: 30-тонний саркофаг із чорного граніту, а поруч - гігантську голову статуї з білого алебастру, яка, можливо, зображала поховану людину.

Обстеження саркофага показало, що він виготовлений з чорного граніту: його висота становить 185 см, довжина - 265 см, а ширина - 165 см. Айман Ешмаві, керівник відділу єгипетських старожитностей, сказав, що гробниця була виявлена на глибині 5 метрів.

Він також зазначив, що між кришкою і тілом саркофага є шар розчину, що вказує на його герметичність. На даний момент це найбільший саркофаг, коли-небудь знайдений в Олександрії, і фахівці відносять його до епохи правління династії Птолемеїв.

Витяганням знахідок займалися не археологи, а сили безпеки і служби місцевої влади. Тут процвітає чорна археологія та місцеві жителі часто розривають фундаменти в пошуках старожитностей.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: