У ЄС засудили указ Путіна про володіння землею в анексованому Криму

У ЄС засудили указ Путіна про володіння землею в анексованому Криму

Євросоюз не визнає указ Путіна про володіння землею в Криму

Крим є частиною України, а Росія, анексувавши півострів, порушила міжнародне право, підкреслили в ЄС

Указ президента Росії Володимира Путіна про заборону людям без громадянства РФ володіти землею в Криму - це ще одна спроба примусової інтеграції півострова до складу Росії.

Відповідну заяву зробили в Європейській службі зовнішніх зв'язків у середу, 1 квітня.

Крим є частиною України, а Росія, анексувавши півострів, порушила міжнародне право, підкреслили в ЄС.

«Тому Європейський Союз не визнає цей указ, який є ще однією спробою примусової інтеграції незаконно анексованого півострова до складу Росії. Указ також порушує міжнародне гуманітарне право, оскільки є ще одним кроком до введення російського громадянства на півострові. Це також може призвести до безпідставного позбавлення майна», - сказано в заяві.

В ЄС нагадали, що все ще чекають, що РФ відмовиться від своїх зазіхань на Крим і припинить порушувати міжнародне право на анексованому півострові.

«Європейський Союз непохитно підтримує незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України в межах її міжнародно визнаних кордонів», - резюмується у повідомленні.

Нагадаємо, 20 березня президент Росії Володимир Путін підписав указ, згідно з яким особи без громадянства РФ та іноземні юридичні особи не можуть володіти земельними ділянками в анексованому Криму.

У США вже заявили, що новий «указ» Росії про обмеження прав власності на більшість земель у Криму і надання таких прав тільки росіянам лише підсилює основу для міжнародних санкцій.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: