У Львові СБУ викрила угруповання, що влаштовувало проплачені провокації

У Львові СБУ викрила угруповання, що влаштовувало проплачені провокації

СБУ стверджує про спроби повалення державної влади

Служба безпеки України заявляє про те, що Росія фінансувала проведення акцій протесту у Львові. У рамках цієї справи проводили обшуки у активістів, повідомили у спецслужбі.

«Співробітники Служби безпеки України під процесуальним керівництвом прокуратури викрили угруповання, яке на замовлення представників країни-агресора влаштовувало провокаційні акції у Львові.

Правоохоронці встановили, що зловмисники, прикриваючись соціальними гаслами, брали участь в акціях протесту, замовлених кремлівськими пропагандистами.

Співробітниками спецслужби зафіксована причетність «лідерів» групи до низки актів вандалізму, у тому числі проти консульських і дипломатичних установ іноземних країн, функціонуючих у регіоні», — йдеться у повідомленні.

СБУ стверджує, що «учасники групи поширювали у соціальних мережах матеріали, спрямовані на дестабілізацію політичної ситуації у регіоні. Комплексне експертно-лінгвістичне дослідження встановило наявність публічних закликів до насильницького повалення державної влади у публікаціях, що зловмисники поширювали в Інтернеті».

Силовики провели вісім обшуків, вилучили комп’ютерну техніку.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: