У Миколаєві мітингують проти корупції в «Дельта-Лоцман»

У Миколаєві мітингують проти корупції в «Дельта-Лоцман»
Акція протесту біля будівлі ДП «Дельта-Лоцман»

Моряки обурені монополією, яку директор компанії «Дельта-Лоцман» Олександр Голодницький створив на ринку лоцманських послуг України

Сьогодні в Миколаєві біля будівлі ДП «Дельта-Лоцман» триває акція протесту, учасники якої вимагають припинити корупційні схеми при ліцензуванні лоцманської діяльності. У мітингу бере участь кілька десятків капітанів, пишуть «Подробности Николаев».

За словами моряків, вони обурені монополією, яку директор «Дельта-Лоцман» Олександр Голодницький створив на ринку лоцманських послуг України, надавши максимальні преференції власній приватній фірмі «Марін Порт Сервіс» і водночас перешкоджаючи роботі інших лоцманських підприємств.

Учасники мітингу пояснюють, що навіть у лоцманів з багаторічним стажем при звільненні з держпідприємства кваліфікаційне свідоцтво анулюється. Капітани повинні повторно його отримувати протягом трьох місяців після звільнення, це можна зробити без стажування і переекзаменування.

Але чиновники спеціально тягнуть час, щоб три місяці, які за законом дають лоцманові можливість отримати посвідчення без перескладання іспитів, минули. Так професіоналів з великим стажем викидають з професії. За словами мітингувальників, у лоцманів приватного підприємства Олександра Голодницького проблем із документами немає.

«У досвідчених працюючих лоцманів, які перейшли в приватну компанію, відібрали посвідчення, і вони опинилися без роботи. Ми хочемо звернути увагу самих працівників «Дельта-Лоцман», як несправедливо вчинили з найкращими лоцманами підприємства, яких звільнили, забравши у них кваліфікаційні свідоцтва. Це неправильно по суті», – розповів один з мітингувальників, капітан далекого плавання Микола Чекан.

Він наголосив, що Голодницький створив власну приватну компанію, де лоцмани проходять навчання та отримують посвідчення без зволікань. На думку Чекана, незабаром «Дельта-Лоцман» буде приватизовано, перейшовши «під дах» компанії Голодницького.

«Дельта-Лоцман» з подачі Голодницького вже планується до приватизації. Все обладнання буде взято за безцінь. Все, включаючи людей, яких як рабів передають», – уточнив Чекан.

Капітан також повідомив, що наступним кроком мітингувальників стане звернення до Міністерства інфраструктури. «Якщо «Дельта-Лоцман» не прийде до розумного рішення, ми плануємо звертатися до міністра», – заявив Чекан.

Раніше ЗМІ вже повідомляли, що фахівців лоцманської справи штучно утримують у філії «Адміністрації морських портів України» – ДП «Дельта-Лоцман». За словами лоцманів, проблему можна було б розв'язати, якби влада реформувала цю сферу, однак поки що все робиться для того, щоб монополію зберегти. Також повідомлялося, що в АМПУ і «Дельта-Лоцман» чинять моральний тиск на лоцманів, позбавляючи їх права на гідні умови праці та оплату в приватних лоцманських підприємствах в Україні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: