У Молдові Адміністрацію президента закидали індиками

У Молдові Адміністрацію президента закидали індиками

Демократична партія Молдови сьогодні проводить акцію протесту на Майдані Великих Національних Зборів

Прихильники Демократичної партії після акції вирушили до президентури Молдови, принесли з собою індиків та перекинули їх через паркан будівлі. Про це повідомляє stiri.md.

Так, ДПМ в неділю починаючи з обіду проводить акцію протесту на Майдані Великих Національних Зборів, на якій присутні прихильники і керівництво партії.

Вони скандують гасла проти президента Республіки Молдова Ігоря Додона, вимагаючи його відставки, тому що «він хоче продати країну».

Нагадаємо, в суботу молдовські соціалісти і блок ACUM прийняли декларацію про «захоплення держави» у відповідь на рішення Конституційного суду про незаконність нових призначень. 

Йдеться про рішення Конституційного суду країни про незаконність призначення співголови ACUM, лідера партії PAS Майї Санду на пост прем'єр-міністра, призначення лідера Партії соціалістів Зінаїди Гречаної на пост спікера та затвердження нового складу уряду.

Нагадаємо, парламент Молдови в ніч на 9 червня призначив уряд і прем'єр-міністра. Вранці в неділю Конституційний суд Молдови ухвалив рішення про призначення тимчасово виконуючого обов'язки президента Республіки. На посаду призначено заступника голови Демократичної партії Павла Філіпа.

У неділю він підписав указ про проведення дострокових виборів в країні 6 вересня.

Президент країни Ігор Додон напередодні також обговорював можливість сформувати коаліцію з Демократичною партією. Під час розмови з лідером демократом Владом Плахотнюком, глава Молдови також повідомив про суми, які отримує безпосередньо з Росії на потреби Партії соціалістів. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: