У Німеччині назвали кандидата на посаду глави партії Меркель

У Німеччині назвали кандидата на посаду глави партії Меркель
Колишній голова парламентської фракції ХДС Фрідріх Мерц

Мерц раніше гостро критикував рішення Меркель у соціальній сфері

Новим главою німецької партії Християнсько-демократичний союз (ХДС), яку очолює канцлер Ангела Меркель, може стати колишній голова парламентської фракції ХДС Фрідріх Мерц.

Про це пише Handelsblatt.

Посилаючись на власні поінформовані джерела, видання зазначає, що Мерц має намір висунути свою кандидатуру на пост голови партії.

Мерц уже брав участь у виборах нового керівника партії рік тому - після того, як Меркель оголосила про рішення скласти свої повноваження. Тоді він програв Крамп-Карренбауер.

Мерц раніше гостро критикував соціальну політику Меркель та виступав за співфінансування освітніх послуг, зокрема починаючи від дитячих садків, та підвищення пенсійного віку.

Як відомо, Крамп-Карренбауер заявила в понеділок, 10 лютого, що не буде претендувати на посаду канцлера під час наступних парламентських виборів у 2021 році.

Як повідомлялось, у листопаді 2019 року Християнсько-демократичний союз відхилив ініціативу ввести загальне голосування усіх членів партії щодо кандидатури на посаду федерального канцлера. Після довгих дебатів на з'їзді християнських демократів 23 листопада у Лейпцигу переважна більшість делегатів висловилися проти відповідних пропозицій.

Нагадаємо, делегати з'їзду Християнсько-демократичного союзу 7 грудня 2018 року в другому турі обрали новим лідером генерального секретаря партії Аннегрет Крамп-Карренбауер.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: