У Нью-Йорку біля зруйнованих веж-близнюків відкрили 80-поверховий хмарочос (фото)

У Нью-Йорку біля зруйнованих веж-близнюків відкрили 80-поверховий хмарочос (фото)
WTC-3 має 80 поверхів
Фото: EPA

Загальна площа приміщень - 232,2 тис. кв. м, хмарочос обслуговують 44 ліфта

На Манхеттені офіційно відкрили п'ятий по висоті в Нью-Йорку хмарочос заввишки близько 329 метрів. Він розташований поруч з меморіалом на місці знищених в результаті теракту 11 вересня 2001 року двох веж-близнюків Всесвітнього торгового центру.

Як заявив на церемонії губернатор штату Нью-Йорк Ендрю Куомо, хмарочос став «вражаючим символом оновлення центральної частини Нью-Йорка».

Новий 80-поверховий хмарочос вартістю $2,7 млрд, що одержав позначення WTC-3 (третя вежа Всесвітнього торгового центру), спроектований архітектурною компанією Rogers Stirk Harbour + Partners. Він був закладений у 2010 році і на його будівництві працювали близько 4 тис. людей.

Особливість нового хмарочоса в тому, що центральна несуча конструкція із залізобетону укріплена зовнішнім сталевим каркасом, і в результаті на поверхах немає опорних колон. На 17-му, 60-му і 76-му поверхах є виходи на балкони.

Загальна площа приміщень - 232,2 тис. кв. м, хмарочос обслуговують 44 ліфта. На п'яти нижніх поверхах будівлі розмістяться магазини.

За оцінками експертів, у хмарочосі будуть працювати близько 6 тис. людей.

Нагадаємо, швейцарський фінансовий холдинг UBS склав рейтинг найбільш дорогих міст світу, до яких увійшов Нью-Йорк.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: