У Петербурзі відбувся пікет на підтримку кримських татар

У Петербурзі відбувся пікет на підтримку кримських татар
Акція на підтримку кримських татар

Активісти тримали кримськотатарські національні прапори, і плакати з вимогою припинити переслідування кримських татар

У російському Санкт-Петербурзі в неділю, 18 червня, відбулась акція на підтримку кримських татар. Її провели на Невському проспекті у форматі одиночних пікетів активісти ініціативної групи «Стратегія-18».

Активісти тримали кримськотатарські національні прапори, а також плакати з вимогою припинити переслідування кримських татар в анексованому Криму, зокрема – Ільмі Умерова, Ахтема Чийгоза, Мустафи Дегерменджі, Алі Асанова та інших; з інформацією про викрадених, убитих та заарештованих на півострові, а також сталінською депортацією народу в 1944 році.

Фотографіями із заходу організатори поділилися у Фейсбуці.

Вперше серія одиночних пікетів на підтримку кримських татар відбулась у російському Санкт-Петербурзі 18 листопада 2016 року і на день раніше у Москві. Згодом активісти російських міст об'єдналися в безстрокову акцію під назвою «Стратегія-18» на честь дня депортації кримських татар 18 травня 1944 року.

Щомісяця 18 числа активісти виходять на вулиці з метою розповісти про ситуацію в анексованому Криму, інформувати російське суспільство про факти порушення прав і свобод людини.

Як відомо, наприкінці березня підконтрольний Кремлю Верховний суд окупованого Росією Криму продовжив до 8 липня арешт заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза.

Міністерство закордонних справ України вимагає від окупаційної влади Криму дозволити заарештованому Чийгозу побачитися з матір'ю, яка перебуває при смерті.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: