У рамках акції «Година Землі» тисячі міст на планеті вимкнули світло

У рамках акції «Година Землі» тисячі міст на планеті вимкнули світло
Статуя Христа-Спасителя в Ріо-де-Жанейро
Фото: AFP

33 українських міста долучилися до акції «Година Землі»

Мільйони людей у різних країнах світу відзначили щорічну міжнародну акцію «Година Землі». У тисячах міст вимикали необов’язкове освітлення, щоб привернути увагу до екологічних проблем планети.

Акція проводилася о 20:30 за Києвом та тривала рівно годину. За цей час світло вимкнули на Ейфелевій вежі у Парижі, Оперному театрі в Сіднеї, Бранденбурзьких воротах у Берліні, єгипетських пірамідах, Empire State Building в Нью-Йорку, Олімпійському стадіоні в Пекіні тощо, пише Громадське.

Україна також долучалася до акції. Участь у ній брали 33 міста, повідомляє Всесвітній фонд природи в Україні.

У Києві, зокрема, вимкнули світло на Золотих воротах та скульптурі Батьківщина-мати.

У Вінниці, яка десятий рік поспіль приєднається до Години Землі, на годину вимкнули ліхтарі на Європейській площі, майдані Незалежності, підсвітку арки та панно при вході у Центральний парк, декоративне освітлення фасадів Вінницької облдержадміністрації, Державного архіву, школи №2 та Свято-Преображенського кафедрального Собору. 

Івано-Франківськ відзначив цю подію флешмобом з викладення фігури зі свічок.

На годину залишились без зовнішньої підсвітки історичні та значимі установи в центрі Львова, а також Архикатедральний собор Святого Юра, телевежі на Високому замку та Львівська міська рада

У пітьму занурились Одеський національний академічний театр опери та балету, Спасо-Преображенський собор та центр міста - Приморський бульвар, Думська площа та Міська рада, Катерининська площа, вулиці Дерибасівська, Пушкінська та інші центральні вулиці Одеси.

Цього року світ відзначив вже 11 річницю міжнародної еко-акції. Для «Години Землі» завжди обирають останню чи передостанню суботу березня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: