У Росії істерика: влада Праги, користуючись карантином, знесла пам'ятник радянському маршалу

У Росії істерика: влада Праги, користуючись карантином, знесла пам'ятник радянському маршалу
Фото: Novinky.cz

У посольстві РФ у Чехії висловили рішучий протест

У столиці Чехії, Празі, у п'ятницю, 3 квітня, був демонтований пам'ятник радянському маршалу Івану Конєву. Бронзовий монумент був знятий з п'єдесталу за допомогою підйомного крану, повідомляє Novinky.cz.

Пам'ятник планують зробити експонатом постійної експозиції Меморіального музею 20-го сторіччя.

У Москві обурилися демонтуванням пам'ятника Конєву. У посольстві РФ у Чехії заявили, що цей крок «не залишиться без відповідної реакції російської сторони. У дипмісії наголосили, що в зв'язку з тим, що сталося, міністерству закордонних справ Чехії було висловлено рішучий протест.

Росія розцінює інцидент як недружній крок, який прямо суперечить договору про дружні відносини і співробітництво між РФ і Чехією 1993 року, додали в посольстві. Зокрема, на думку Москви, Чехія порушила зобов'язання, відповідно до яких вона повинна забезпечувати охорону пам'яток історії та культури на своїй території, а також збереження російських військових пам'ятників та догляд за ними.

Пам'ятник маршалу Конєву був відкритий у Празі в 1980 році в пам'ять про звільнення міста від німецьких військ в травні 1945 року. Конєв командував одним з трьох радянських фронтів, які брали участь в операції.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: