У Страсбурзі відбудеться зимова сесія ПАРЄ за участю України

У Страсбурзі відбудеться зимова сесія ПАРЄ за участю України

Раніше Верховна рада ухвалила повернення України в ПАРЄ

У понеділок, 27 січня, у Страсбурзі відбудеться зимова сесія Парламентської асамблеї Ради Європи, в якому знову візьме участь українська парламентська делегація. Про це повідомляє пресслужба ПАРЄ.

Зазначимо, що українська делегація повернулася в ПАРЄ після осінньої паузи, коли парламентарії відмовилися брати участь через повернення Росії в Асамблею. Нагадаємо, 16 січня Верховна рада схвалила повернення України до роботи в ПАРЄ. Зокрема, передбачено, що Рада доручає постійної делегації ВР у ПАРЄ подати свої повноваження на затвердження для участі в щорічній сесії ПАРЄ 2020 року.

Згідно з порядком денним засідання, сьогодні повинні:

  • обрати нового президента ПАРЄ;
  • відбутися дебати про порушення членами ПАРЄ статутних зобов'язань;
  • обговорити функціонування демократичних інститутів в Польщі та повідомити про політичних ув'язнених в Азербайджані.

Члени ПАРЄ також обговорять загрози свободі ЗМІ та безпеку журналістів.

Також заплановані дебати про «торгівлю мігрантами та зниклих безвісти біженців та дітей-мігрантів», і про «туризм з метою трансплантації органів і торгівлю тканинами та клітинами людини».

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українська делегація в ПАРЄ збирається піднімати інші теми, крім війни з РФ. При цьому анексії українських територій Росією залишиться на порядку денному українських делегатів.

«Ми хочемо піднімати не тільки теми, пов'язані з антиросійськими настроями. Зрозуміло, що ми будемо це робити, це наша національна позиція. Але для нас важливо, щоб ми говорили і про те, чим живуть європейці», - сказала глава української делегації Єлизавета Ясько.

Нагадаємо, 16 грудня Рада відновила участь української делегації в сесіях Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) в 2020 році.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: