У Вінниці затримано на хабарі депутата облради від партії Ляшка

У Вінниці затримано на хабарі депутата облради від партії Ляшка
Затримання депутата Вінницької облради Володимира Криська

Депутат вимагав та отримав неправомірну вигоду в сумі 3 тис. доларів США

Прокуратурою Вінницької області викрито та затримано депутата Вінницької обласної ради – голову комісії з питань охорони навколишнього природного середовища, екологічної безпеки та раціонального використання надр за вимагання та отримання неправомірної вигоди. Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

«5 вересня 2017 року слідчими управління з розслідування кримінальних проваджень слідчими органів прокуратури та процесуального керівництва прокуратури Вінницької області спільно з працівниками управління Служби безпеки України у Вінницькій області у рамках розслідування кримінального провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України, викрито та затримано голову комісії з питань охорони навколишнього природного середовища, екологічної безпеки та раціонального використання надр Вінницької обласної Ради», - йдеться в повідомленні.

Головою даної комісії є безпартійний Володимир Крисько - член фракції територіальної організації Радикальної партії.

«Депутат вимагав та отримав від заявника неправомірну вигоду в сумі 3 тис. доларів США за позитивні висновки зазначеної комісії, підготовку проекту рішення Вінницької обласної Ради про надання погодження Державній службі геології та надр України щодо продажу на аукціоні спеціального дозволу на користування надрами з метою геологічного вивчення, у тому числі дослідно-промислової розробки однієї з ділянок пісковиків в Ямпільському районі Вінницької області та включення його в перелік проектів рішень, внесених для розгляду на сесію обласної Ради 7 скликання», - повідомляє прокуратура.

Депутата затримано в порядку ст. 208 КПК України.

Наразі у кримінальному провадженні проводяться першочергові слідчі (розшукові) та процесуальні дії, спрямовані на об’єктивне встановлення обставин кримінального правопорушення, у тому числі проводиться ряд оглядів та обшуків, допитуються заявник та свідки.

Довідково: 

за вчинене кримінальне правопорушення передбачене покарання у виді позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: