У Запоріжжі викрили банду «чорних ріелторів»

У Запоріжжі викрили банду «чорних ріелторів»
Фото: прес-центр СБУ

Задокументовано понад 10 фактів незаконного відчуження «ріелторами» об’єктів нерухомості

У Запоріжжі викрили організоване злочинне угруповання, яке спеціалізувалось на незаконних оборудках з нерухомим майном громадян.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

До складу злочинної групи, яку очолювали власниця одного із місцевих агентств нерухомості та раніше судимий місцевий мешканець, входило сім осіб. Серед зловмисників були приватний нотаріус, державні реєстратори комунальних установ та представники кримінальних кіл.

«Для переоформлення нерухомості на підставних осіб шахраї використовували підроблені паспорти та довіреності, дані з яких вносили у систему Державного реєстру речових прав на майно», - повідомили в СБУ.

Зазначається, що також зловмисники залучали представників різних держустанов та кримінальників, які надавали правову та силову підтримку угрупованню.

Оперативники спецслужби задокументували понад 10 фактів незаконного відчуження «ріелторами» об’єктів нерухомості в регіоні.

Двоє організаторів групи були затримані. Затриманим оголошено про підозру в скоєнні злочину та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Під час проведення обшуків у фігурантів справи правоохоронці вилучили підроблені печатки державних установ, ключі від квартир та фальшиві документи громадян України.

У рамках відкритого кримінального провадження за ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України тривають слідчо-оперативні дії, зокрема для притягнення до відповідальності посадовців, причетних до незаконних дій.

Нагадаємо, раніше співробітники Служби безпеки України викрили у Києві організоване злочинне угруповання, яке здійснювало незаконні оборудки у сфері нерухомості.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: