Україна успішно випробувала вітчизняні артилерійські боєприпаси

Україна успішно випробувала вітчизняні артилерійські боєприпаси

Випробування відбулися на військовому полігоні на Чернігівщині

Україна провела випробування великокаліберних артилерійських боєприпасів власного виробництва.

Про це повідомив у Facebook президент України Петро Порошенко.

«Україна отримала власне виробництво артилерійських боєприпасів великих калібрів! Вітаю ДАХК «Артем», що входить до складу Державний концерн «Укроборонпром», з успішним вогневим випробуванням артилерійських боєприпасів калібру 152 мм. Продовжуємо зміцнювати Збройні Сили України!» - написав президент.

Випробування відбулися на військовому полігоні на Чернігівщині. Під час стрільб було підтверджено задані характеристики боєприпасів.

Генеральний директор ДК «Укроборонпром» Павло Букін розповів, що новий осколково-фугасний снаряд розрахований на знищення живої сили, артилерії та вогневих засобів противника, а також для руйнування фортифікаційних споруд і об‘єктів. Він призначений для стрільби з однієї з найбільш далекобійних артилерійських систем – «Гіацинт». Букін наголосив, що у виробництві снаряду крім ДАХК «Артем» задіяні інші підприємства «Укроборнпрому», відповідальні за створення ініціюючих засобів, вибухової речовини та порохів.

«Кооперація підприємств Концерну дозволила в найкоротші терміни опанувати виробництво артилерійських боєприпасів для забезпечення потреб ЗСУ. Це важливий крок, що підвищує боєздатність українського війська», - сказав Букін.

Виготовлені на ДАХК «Артем» артилерійські снаряди в подальшому очікує серія випробувань під контролем представників Міноборони. За їхніми результатами буде розпочато серійне виробництво.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: