Уряд Грузії пішов у відставку вслід за прем'єром

Уряд Грузії пішов у відставку вслід за прем'єром

Згідно з конституцією Грузії, припинення повноважень прем'єр-міністра означає автоматичне припинення повноважень усіх членів уряду

Уряд Грузії пішов у відставку вслід за відставкою прем'єр-міністра країни Георгія Квірікашвілі. Про це повідомляє «Грузія Online».

Зокрема, зазначається, що згідно з конституцією Грузії, припинення повноважень прем'єр-міністра означає автоматичне припинення повноважень усіх членів уряду.

«Відставка Квірікашвілі означає, що склад уряду буде автоматично у відставці. Після цього парламентська більшість в семиденний термін має подати президенту новий склад уряду, після чого президент Георгій Маргвелашвілі також через сім днів повинен представити парламенту склад уряду», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що у середу, 13 червня, прем'єр-міністр Грузії Георгій Квірікашвілі заявив про відставку. Про відставку Квірікашвілі повідомив на екстреному брифінгу в Тбілісі. За словами політика, напередодні він провів консультації з керівництвом партії «Грузинська мрія» і дійшов висновку, що у них різні точки зору на ситуацію у країні. 

Як відомо, у Грузії кілька тижнів тривали протестні акції. Організатор акції, мешканець Тбілісі Заза Саралідзе домагається від уряду об’єктивного розслідування вбивства свого 16-річного сина. Він вимагає покарати чиновників, які сфальсифкували справу та, за його словами, покривають злочинців, які знищили докази.

Напередодні масових затримань організатори акції встановили намети на проспекті Руставелі, де розташована будівля парламенту. Зранку 11 червня поліція затримала чотирьох лідерів протестної акції. До вечора усі намети з проїжджої частини прибрали.

Під будівлю парламенту на підтримку батька Сарелідзе вийшли сотні людей, в тому числі лідери політичних партій. Правоохоронці посилили свої кордони та привезли під парламент водомети.

1 червня Міністерство внутрішніх справ Грузії поновило розслідування вбивства двох школярів у Тбілісі, що спричинили масові акції протесту в країні.

Масові протести розпочалися в Грузії після того, як суд частково виправдав двох підлітків, яких звинувачують у вбивстві двох школярів у Тбілісі.

Проте 1 червня одного фігуранта цієї справи засудили до 10 років і 6 місяців в’язниці, іншого — до 9 років і 9 місяців.

Під час зустрічі з батьком одного з загиблих школярів, який є організатором акції протесту, президент Грузії Георгій Маргвелашвілі пообіцяв зробити все можливе для стабільності в країні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: