Уряд презентує карту інфраструктурних проєктів для інвесторів

Уряд презентує карту інфраструктурних проєктів для інвесторів

Кабмін обіцяє презентувати карту інвестиційних проєктів найближчими днями

Кабінет міністрів України створив карту, на якій позначено основні інфраструктурні проєкти, у які будуть залучати приватні інвестиції, у тому числі, передаючи такі об’єкти в управління приватним інвесторам.

Про це повідомив міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тимофій Милованов під час конференції з питань державно-приватного партнерства 16 грудня, передає «Інтерфакс-Україна».

«Вперше в Україні ми створили карту всіх інфраструктурних проєктів, і Кабмін презентує її на днях», — повідомив Милованов.

Він зазначив, що уряд планує сприяти розвитку державно-приватного партнерства. Зокрема шляхом передачі інфраструктурних об'єктів, наприклад портів, доріг, аеропортів та вокзалів, в управління приватним компаніям (у концесію).

Напередодні в уряді повідомили, що планують передати у концесію порти «Маріуполь», «Чорноморськ», «Бердянськ» та частину Одеського порту.

Концесія — це форма державно-приватного партнерства, що передбачає передачу об'єктів державної власності (таких як дороги, аеропорти, підприємства тощо) у тимчасове користування приватним підприємствам.

12 вересня в Україні офіційного оголосили конкурси на концесію перших двох морських портів — «Ольвія» та «Херсон», а 1 жовтня почав приймати заявки на їхню концесію від інвесторів.

Також нагадаємо, що міністерка фінансів назвала терміни приватизації «Приватбанку».

Крім того, 13 грудня у Лондоні презентували інвестиційні можливості трьох українських нафтогазових ділянок.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: