Уряд відновить посаду головного державного санітарного лікаря

Уряд відновить посаду головного державного санітарного лікаря

Найближчим часом буде покладено функції головного державного санітарного лікаря на заступника міністра

Кабінет міністрів планує відновити посаду головного державного санітарного лікаря — до цього часу його обов'язки буде виконувати заступник міністра охорони здоров'я.

Про це в етері програми «Свобода слова» на ICTV розповів заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко.

«Стосовно того, хто має ухвалювати рішення і які рішення, коли міністр перебуває в обсервації, хочу сказати, що у свій час, коли є загроза виникнення епідемії, більшість питань лягає, все ж таки, на головного державного санітарного лікаря в країні. Ця посада була у свій час ліквідована», — зазначив він.

Водночас заступник міністра охорони здоров'я уточнив, що незабаром уряд планує відновити цю посаду.

«Найближчим часом буде покладено функції головного державного санітарного лікаря на заступника міністра. І я думаю, що система буде працювати чітко і якісно», — додав Ляшко.

Зазначимо, що Україна отримала від ВООЗ тести на коронавірус Covid-19.

Також у МОЗ повідомили, коли оприлюднять результати тестів евакуйованих з Китаю.

До слова, Міністерство охорони здоров'я Румунії оголосило про кілька заходів із запобігання зараженню новим коронавірусом. Усі румуни, які повертаються в країну з Північної Італії, де карантин на коронавірус, будуть ізольовані на 14 днів

Нагадаємо, українські прикордонники вимірюватимуть температуру людей, які прибуватимуть з Італії, де за останніми даними зафіксували вже 5 смертей від коронавірусу і понад 200 інфікованих.

Станом на 24 лютого кількість загиблих у Китаї від нового коронавірусу Covid-19 зросла до 2592 осіб. За даними Національної комісії охорони здоров’я, за добу на материковому Китаї померло 150 осіб. Комісія також підтвердила загалом 409 нових випадків зараження в Китаї.

Зазначимо, Італія стала епіцентром коронавірусу в Європі: міста на карантині, скасовано масові заходи. У країні було зафіксовано п'яту смерть від коронавірусу.

Як стало відомо в неділю, італійська влада вирішила скасувати два дні проведення Венеціанського карнавалу в понеділок і вівторок.

Знаменитий міланський театр «Ла Скала» в неділю оголосив, що призупиняє роботу через поширення коронавірусу - як запобіжний захід.

Також Австрія призупиняла залізничне сполучення з Італією через перевал Бреннер через спалах коронавірусу, щоправда, за кілька годин зняла заборону на рух пасажирських поїздів.

Влада Євросоюзу закликає громадян не панікувати. Комісар ЄС з питань економіки і фінансів Паоло Джентілоні, перебуваючи на зустрічі фінансових лідерів Великої двадцятки в Саудівській Аравії, повідомив журналістам: «Євросоюз повністю довіряє владі Італії і рішенням, які вона ухвалює. Ми теж стурбовані можливим поширенням вірусу, але немає необхідності панікувати».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: